Rosalax

Разхлабително брашно от българска маслодайна Роза Дамасцена

Брашно от маслодайна Роза сорт Дамасцена (Rosa × damascena Mill.), стимулира перисталтиката и по този начин пречистването на дебелото черво и здравето на целия стомашно-чревен тракт. То тонизира мускулите на дебелото черво и улеснява дефекацията. Традиционно, в българската народна медицина се препоръчва прием на сладко от рози за разхлабване, но сладкото съдържа огромно количество захар. Затова ние предлагаме финно смляно брашно от розов цвят, грижливо изсушен по време на розбера през месец май.

 • Брашно произведено от екологично отглеждани рози в сърцето на Розовата долина в България.
 • Облекчава лошо храносмилане и спомага за премахване на подутия корем.
 • Премахва подуване и задържане на течности и токсини в организма.
 • Намалява ефектите от приемане на тежки за смилане храни.
 • Редуцира газовете от метеоризъм и осигурява комфорт при подут корем.
 • Подпомага поддържането на здравословно тегло чрез регулиране на дефекацията.
 • Намалява обиколката на талията при редовна употреба.
 • Успокоява раздразнените тъкани в храносмилателния тракт.
 • Адаптира се към уникалните нужди на Вашето тяло за оптимални резултати.
 • Осигурява бързи и дълготрайни резултати без неприятни странични ефекти.

Начин на приемане

Добавете в кисело мляко (препоръчително), шейк, смути или сок за подобряване на перисталтиката и метаболизма. Разбъркайте и изчакайте 2-3 минути. Можете да увеличите дозата до постигане на търсения ефект. Постигането на ефект е индивидуално и се достига с различни количества за различните хора.

Препоръчителен прием

 • Единично прочистване веднъж седмично

Обикновено е достатъчно да се приемат по една-две супени лъжици брашно за постигане на бързо, масирано прочистване на дебелото черво. Ефектът се проявява 2-3 часа след прием. Осигурете си свободен достъп до тоалетна в периода на прочистване. Прочистването се случва с 2-3 дефекации в рамките на половин час.

 • Профилактично за редовно и меко изхождане

Две чаени лъжички брашно на ден, приети вечер или една сутрин и една вечер

Ефектът на редовно, меко изхождане сутрин се проявя след приемане една-две седмици.

Винаги приемайте с достатъчно количество вода.


Съдържание

 • Съдържа 100 грама 100% чисто брашно от маслодайна Роза Дамaсацена.
 • Без захар или изкуствени съставки. Без пълнители, стеарати, покрития, оцветители, ГМО, глутен, млечни продукти и тежки метали.
Гарантиран произход от градините ни с маслодайна роза в Розовата долина, община Карлово. Посетете ни през месец май за да са насладите на аромата и лечебните им свойства.

Роза Дамасцена

Розовият цвят има висока биологична активност: слабителна, спазмолитична, противовъзпалителна, жлъчегонна, противомикробна. Доказано ефекивно приложение на розовият цвят е като естествено и безвредно очистително средство. Розатавите продукти спомагат за увеличаване образуването на жлъчен сок и бързото му и безболезнено извличане от жлъчния мехур.

Научни изследвания показват, че използването на брашно от R.damascena значително намалява напрежението в стомашно-чревния тракт, изхождането на бучки или твърди изпражнения, усещане за непълна евакуация, усещане за аноректална обструкция, в резулта на значително увеличаван честотата на спонтанни движения на червата.

Брашното от роза Дамасена подбрява качеството на живот в категории физическо, психическо и емоционално здраве.

Брашното от рози е естествен диуретик и слабително, които помагат за премахване на токсините, както и намаляване на килограмите. Редовната употреба на брашно от роза помога за облекчаване на състояния на хроничен запек. В състава на розовите листенца откриваме важни вещества за здравето, като витамин С (100 г сухи венчелистчета съдържат 1700-2000 мг витамин). В розовия цвят се откриват още и витамини А, D и Е, мастни киселини и флавоноиди действащи като мощен естествен антиоксидант. Общо съдържание на феноли и флавоноиди за продукти с R. Damascena се определят както следва 168 ± 15.9 mg галова киселина, киселинен еквивалент/g и 30,2 ± 3, mg катехинов еквивалент/g, съответно.


Произход: България

Регистриран земeделски производител: Логон ЕООД, гр. София, office@therosesvalley.com, 0889449494, www.therosesvalley.com, Регистрация под No 5 по Закона за маслoдайната роза.